torsdag den 13. juni 2013

Ex Africa semper aliquid novi

Der går for tiden rygter blandt "Doctor Who" entusiaster på nettet, om at et større antal af de tabte episoder med William Hartnell og Patrick Troughton skulle være lokaliseret. Det skulle være i et ikke navngiven afrikansk land. Rygtet har i en eller anden form cirkuleret i mindst et år, men er blevet stærkere og - tilsyneladende - bedre underbygget, siden starten af maj måned. Den mest optimistiske udgave, jeg har læst, hævder, at op til 80 procent af de tabte episoder er fundet. Om end de ikke er i hænderne på BBC endnu. En officiel annoncering vil angivelig finde sted i efteråret, op til 50 års jubilæet for tv-serien.

Det er en kendsgerning, at BBC tidligere har hentet Doctor Who episoder hjem fra arkiver i afrikanske lande, og at f.eks. Sierra Leone indtil for relativ nylig besad et film arkiv som inkluderede S/H Doctor Who (desværre blev dette arkiv ødelagt under borgerkrigen).

Jeg har læst mange mærkelig rygter om genopdagede episoder gennem årene. Jeg krydser fingre for, at der er noget om snakken denne gang.

Opdatering:  Rygtet breder sig fortsat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar