torsdag den 28. marts 2013

Kassette samlingen

De sidste to-tre år har jeg lagt et par nævefulde kassettebånd til min øvrige musiksamling.  Jeg har min 19 år gamle Onkyo kassettebåndoptager; den er slidt, men kan stadig spille. Når jeg forbinder den til min pc og overfører signalet fra kassetten, bliver resultatet faktisk ganske hæderligt. Og det er det, jeg køber båndene for. To overførsler: en med dolby "b" sat til og en uden. Desværre er de fleste af mine købte bånd så gamle og brugte, at de med dolby lyder enormt uldne. Og så må jeg i stedet leve med en let forstærket diskant - og naturligvis båndsus.
Min båndsamling er koncentreret om firser-heavyrock, selvom det også er plads til enkelte andre genrer. De albums, jeg nu ejer på kassettebånd kan opdeles i følgende kategorier:
1a. Albums som aldrig er udkommet på cd. Inklusiv alternative mix, ekstra numre osv. 1b. Albums som end ikke er udkommet på LP. 2. Albums som ER udkommet på cd, men hvor cd udgaven er så sjælden, at det ville koste mig en formue i anskaffelse. 3. Albums som er udkommet på cd, men desværre er cd udgaven udsat for heftig remastering, et offer for den såkaldte "loudness war".  Kassetteudgaven vil uvægerlig være det originale lydniveau.
John Cale albummet "Caribbian Sunset" er til dato ikke udkommet på cd. Det samme gælder de i dag legendariske første tre albums i heavy serien "Speed Kills". UK kassetteudgaven af Judas Priest live albummet "Unleashed in the East" er unik ved at inkludere to af de fire bonus numre, der oprindelig var lagt til den japanske LP i form af en EP og som blev inkluderet på remasterudgaven af cd'en, men dertil også en live udgave af  "Beyond the Realms of Death" som på vinyl er henvist til en single b-side. Kassetteudgaven af "Monsters of Rock" (Castle Donnington 1980, berømt hardrock og heavy festival) føjer to numre til LP udgavens otte.
 Kassetteudgaven af AC/DC albummet "Powerage" er det upolerede, alternative mix, med et ekstra nummer, "Cold Hearted Man". Kun på LP og kassette i England. "I am the Law" er en Anthrax kassettesingle (fås også på vinyl) som inkluderer "Budd E. Luvbomb and Satan's Lounge Band", et obskurt joke nummer. Dette var utilgængelig på cd indtil en nylig katalog remaster-serie, som desværre har en skrækkelig, "pumpet" lyd.
2-kassette udgaven af det klassiske Iron Maiden livealbum "Life After Death" er komplet og matcher dermed LP udgaven. (Den gamle, ikke-remasterede cd skar af hele LP side 4 fra og forkortede "Running Free". Og den - komplette - remaster cd lyder elendigt.) "Amnesty", et album af de i dag mere eller mindre glemte Zoetrope, ER faktisk udkommet på cd, endda så sent som i 2000, men oplaget må have været lille, for cd'en koster en bondegård brugt.

Og sådan kan jeg blive ved!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar