fredag den 24. juli 2015

Efterlysninger, bøger

Dette er en liste over bøger, fortrinsvis for børn eller unge, jeg har ledt efter i årevis. Forgæves, selvsagt. Billeder af forsider stammer fra egne scans af biblioteksmateriale, materiale scannet af venner og bekendte samt billeder fundet rundt omkring på nettet.NB. Pr. januar 2016 har jeg slettet nogle efterlysninger, jeg i mellemtiden har fået genlæst via biblioteket og egentlig ikke er så hot på at samle alligevel!
 
Viggo Madsen: serien ”Detektivklubben”, Høsts Junior-Krimi
Detektivklubben på sporet, 1971
Detektivklubben på arbejde, 1974
Detektivklubben på pletten, 1975
Detektivklubben på farten, 1976
Detektivklubben på spring, 1977
Detektivklubben på vildspor, 1978
Detektivklubben på dybt vand, 1980.

(NB. 1972-bindet På ferie, vist her, er det eneste, jeg faktisk har!!! Og ja. den er tegnet af Jørgen Mogensen.)
Maria Gripe: Skarnbassen flyver i skumringen, 1. del. (Jeg har 2. del.)I det hele taget "mangler" jeg en del Gripe, i det jeg dog kun er interesseret i hendes værker med magisk realisme/eventyr karakter. Det er et forfatterskab, jeg af uransagelige grunde helt overså i min barndom.George Johansson: serien ”Universets skæbne”. En temmelig venstreorienteret affære. Her mangler jeg bind 3 og 4: På ukendt planet, Sesam 1983 og Datamaternes død, Sesam 1984. Billedet af Datamaternes død er af en svensk udgave. Jeg har p.t. ingen dansk, men gætter på, at den vil være identisk i omslagsmotiv. (Det lykkes mig omsider at få fat i et bibliotekseksemplar af På ukendt planet. Desværre med et stort fedt stregkodemærke på omslaget.  

Nedenfor: Robert Leeson: Silvers hævn. Gyldendal 1980. En uofficiel fortsættelse af Robert Louis Stevensons klassiske Skatteøen. Af uransagelige grunde er bogen gået hen og blevet MEGA sjælden i Danmark. Er også kun opstillet på få folkebiblioteker efterhånden!

Hank Janson: Diamanter (er en piges bedste ven). Hank Janson bog nr. 100. Havde den som stor knægt. Mit nuværende eksemplar er en anden udgave med et "forkert" omslag.


Støvets år, Stof fra danske museer (1979), var et særhæfte udgivet i anledning af Dansk Kulturhistorisk Museumsforenings 50 års fødselsdag. Det er proppet med vittighedstegninger af Storm P., Bo Bojesen m.fl. Inkluderer en del striber fra "Livets gang i Lidenlund". Jeg tror ikke, at hæftet har været ude i ordinær handel. Min far arbejdede på Nationalmuseet og vi havde et eks. i mit barndomshjem.

6 kommentarer:

 1. Det er næsten for mærkeligt. Denne sommer har jeg lånt alle bøgerne i serien Detektivklubben på biblioteket og scannet forsiderne , alle tegnet af Jørgen Mogensen. Jeg var ivrig læser af bøgerne og hørte dem også på lydbog indtalt af Torben Tune ( det var tider). I dag er jeg også på jagt efter bøgerne - det er lykkedes mig at opdrive Detektivklubben På Dybt Vand). Men her kommer det mærkelige, jeg kunne - og kan - kun læse bøgerne hvis det er med omslagsillustration af Jørgen Mogensen. For mig var det tegninger nærmest mytologiske og på linje med de scener i Matador hvor man 'husker' scener som aldrig blev vist er der passager i bøgerne som jeg husker som tegninger. Selv om det kun er Detektivklubben på Sporet der er illustreret. Jeg har fået fat i Viggo Madsen på mail der siger, at bøgerne kun kan opdrives i antikvariater, loppemarkeder etc. P.S: Har du forsiden til Detektivklubben på Vildspor?

  SvarSlet
 2. Jeg har indscanninger af hele serien (undtagen På Vildspor). Jeg kan bare ikke poste dem her på bloggen.

  SvarSlet
 3. "På ferie" er den eneste, jeg har - som kasseret bibliotekseksemplar fundet i en Røde Kors butik. De små filial bibliotekers død har sendt en del børne/ungelitteratur i kredsløb på ny, men det er totalt random, hvad man finder. De "rigtige" antikvariater gider vist kun røre børnebøger, hvis disse er meget gamle eller nok et genoptryk af en kær klassiker. Halvfjerdsernes b/u littteratur synes at være hårdt ramt.
  Normalt sætter jeg forsider på til efterlysning, men her var det ligesom nemmest den anden vej rundt. Jørgen Mogensens streg fanger jo straks øjet. Ja, jeg er obs på, at der kom nye udgaver (ikke at jeg nogensinde har fundet dem heller) og er ligesom du af den indstilling, at det skal være de udgaver, jeg selv voksede op med.

  SvarSlet
 4. Du er meget velkommen til at maile forsidescans til obsblad@hotmail.com. Overvejede faktisk selv at hjemlåne til scans, men jeg har været lidt uheldig på det seneste med forsider skæmmet af stregkodemærkater.
  Planen er på sigt at udgive et lille hæfte om mine yndlingslæsninger fra barn og ungdom.

  SvarSlet
 5. Et meget forsinket tak og nu må jeg se at få sat nogle af de scans på siden (skønt jeg p.t. slås med noget dumt kodesnask).

  SvarSlet